SON DAKİKA
haberL haberR

Elif KORKMAZEL

24 Kasım 2012 Cumartesi

Aşure Günü

Birkaç gün önce verdiğim püf noktalarıyla birlikte aşure tarifimi, gazetemizin internet sayfalarından görebilirsiniz. Hatta marifetlerinizi sergilemek isterseniz fotoğrafını çekip bana gönderebilirsiniz. Fotoğraflarınızı bekliyorum!

Liderlerimiz, idollerimiz baş tacımız öğretmenlerimiz. Öğretmenlerimize anaokulundan başlayan hayranlığımız, yaşamımız boyunca devam eder. Bazen bizim içimizdeki yetenekleri ortaya çıkarıp hayatımıza yön vermelerini, bakış açımızı geliştirbelerini, doğruyu, yanlışı büyük bir özveriyle defalarca bize anlatmalarını şimdi daha iyi anlayabiliyorum. Düşünsenize tek çocuğa hayatı, doğruyu yanlışı anlatmaya çalışırken sarf ettiğimiz sabrı öğretmelerimiz sınıf dolusu çocuğa gösteriyor. Bunu hep takdir etmişimdir.

Sabırsız insan öğretmenlik yapamaz. İnsanı sevmeyen öğretmenlik yapamaz diye düşünüyorum. Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu hepimiz biliyoruz. Tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum, bu kutsal mesleğe sahip olduğunuz için sizin adınıza ben de gurur duyuyorum. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Unutulmayan esnaf Lokantaları!

İstanbul'un ara sokaklarında aslında öyle güzel ve farklı esnaf lokantaları var ki,biraz keşfetmek gerekiyor sanırım. Aslından 'esnaf 'demek o çevredeki dükkan sahipleri. Ve sahiplerinin de gidip öğlen yememeklerini yedikleri bir lokanta adını o esnaflardan almış zamanında. Halen var ama artık boyut değiştirdi sanırım.

İstanbul'un lezzet tutkunlarının uğrak mekanından olan bir esnaf lokantasını tasadüfen keşfettim, geleneksel lezzetlerimizden nefis tariflerin olduğu harika bir sofrayla karşılaştım. Şmdi de sizinle paylaşmak istedim.

Kadırgalı'nın hikayesi tam 12 yıl önce İstanbul'un ilk AVM'lerinde başlamış. Aslında esnaf lokantalarının böyle hızlı tüketimin ağırlıkta olduğu yemek katlarında bulunması sevindirici bence. Özellikle köfte ve et çeşitleriyle, markasıyla ünlenen restoran, gerek Zeytinburnu'ndan gerek çevre semtlerden zamanla müşterinin ilgisini çekmeyi başarmış. Çok uzun sürmeden müşterilerin istekleri doğrultusunda mönüye yeni yeni çeşitler de eşlik etmiş.

Müşterisinin ilgisini çeken yemeklerin çoğunun Türk mutfağından, damak tadımıza uygun lezzetlerin olduğu ortaya çıkmış. Ve ekip kolları sıvayıp kendi mutfak kültürümüze, damak tadımıza en uygun lezzetleri ortaya çıkarmayı başarmış. Mekan zamanla daha da büyümüş ve her kesimin rahat edebileceği konforlu bir yer haline gelmiş.

Geleneksel çorbalarımızdan zeytinyağlı yemeklerimize, mevsime uygun taze ve kurutulmuş meyvelerden komposto ile hoşaf çeşitlerine, kabak tatlısı, sütlaç ve ayva tatlısı gibi olmazsa olmaz tatlılarımızı her daim bulabileceğiniz restoranda, her gün 70-80 çeşit yemeği bir arada görebilme şansına sahipsiniz. Bizden söylemesi; İstanbul'un lezzet tutkunlarının uğrak mekanı ziyaret etmenizi, özellikle canınız kuru fasulye çektiğinde gözünüz kapalı gidebileceğiniz bir mekan olduğunu söylemekte fayda var.

Bugünlük benden bu kadar. Afiyet, bal, şeker olsun.
Yazıya Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Elif KORKMAZEL Son Yazıları

Elif KORKMAZEL Tüm Yazıları
3.8.2015
Anne gözüyle
Biz onlara göre hep evin yaramaz haylaz çocuğuyuz ve ne kadar büyürsek büyüyelim, biz annelerimizin gözünde, küçük birer çocuk olarak kalmaya devam ederiz sanırım. Anneler her zaman her yerde, bize hep destek olurlar. Her şartta, koşulsuzca annelerimiz bizi sever. Evlenmiş kızlarının dolapları anne...
2.8.2015
Her damlası kıymetli
Dünyanın en mucize sıvısı! Sudan sonra gelen bu sıvının adı zeytinyağı diyor uzmanlar. Her türlü yemeği zeytinyağıyla hazırlamak mümkün. Salatadan, sebze yemeklerine, pilavdan, böreklere her türlü yemeği yıllardır ben de zeytinyağıyla deniyorum ve gerçekten de harika sonuç veriyor. Son yıllarda ...
30.7.2015
Mutfakta faydalı birkaç bilgi
Kek, pandispanya ve revani yaparken neler önemlidir? Bu tür yiyeceklerdeki sorun, daha çok hazırlama hatalarından kaynaklanıyor. Örneğin yumurtaların soğukluk ve sıcaklık durumları çok önemlidir. Yumurtalar dolaptan çıkartılıp soğuk olarak kullanılmamalıdır. Mutlaka oda ısısında olmalı. Uzman aşçıla...
29.7.2015
Yeşili, kırmızısı sağlık kaynağı
Demir, potasyum, kalsiyum, fosfor, mineraller, A,B,C vitaminleri ve daha neler neler var domatesin içeriğinde. Özellikle lifleri sayesinde sindirim kolaylığı, bağırsak düzenleyici, idrar söktürücü, vücuttan zarlı maddeleri atma özelliği ve daha neler neler…   “Yeşili kırmızısı demeden her der...
27.7.2015
İki gün canının istediğini ye, kiloları bir günde ver
Bir gün ya da iki gün yediğimiz börekleri çörekleri tatlıları… Ertesi gün tartıldığınızda en fazla 1 kilo kadar alıyormuşsunuz. Daha sonra bu bir kiloyu vermek için sadece bir gün hiç ekmek makarna yemeden yani hiç karbonhidrat almadan, sebze, et, yumurta, yoğurt, balık, tavuk, salata ve bunun gibi ...
26.7.2015
Çok acayip bilgiler bunlar…
*Sabahları uykumuz açılsın ve bir an önce kendime geleyim diyorsanız, kahve yerine elma yemek gerekiyormuş. Hem de daha sağlıklı. *Bu haber de evde hayvan beslemeyi sevenler için! Evde köpek besleyenler bilirler aslında köpeklere tatlı yasaktır, özellikle de çikolata. Yarım kilo çikolata bir köpe...
23.7.2015
Faydalı bir sebzedir o aslında
Patlıcan çok sevenler var, bir de hiç sevmeyenler var. Patlıcan lezzetlenmeye başladı. Bir arkadaş yemeğinde sofrada hemen hemen her şey patlıcanlı olmuştu. İçimizden iki kişi de hayatında hiç patlıcan yememiş, "Yemem de asla" dedi ve “Zaten hiç faydası da yok ki neden yiyorsunuz anlamam” deyince...