SON DAKİKA
haberL haberR
Elif KORKMAZEL
24 Kasım 2012 Cumartesi
Aşure Günü
Birkaç gün önce verdiğim püf noktalarıyla birlikte aşure tarifimi, gazetemizin internet sayfalarından görebilirsiniz. Hatta marifetlerinizi sergilemek isterseniz fotoğrafını çekip bana gönderebilirsiniz. Fotoğraflarınızı bekliyorum!

Liderlerimiz, idollerimiz baş tacımız öğretmenlerimiz. Öğretmenlerimize anaokulundan başlayan hayranlığımız, yaşamımız boyunca devam eder. Bazen bizim içimizdeki yetenekleri ortaya çıkarıp hayatımıza yön vermelerini, bakış açımızı geliştirbelerini, doğruyu, yanlışı büyük bir özveriyle defalarca bize anlatmalarını şimdi daha iyi anlayabiliyorum. Düşünsenize tek çocuğa hayatı, doğruyu yanlışı anlatmaya çalışırken sarf ettiğimiz sabrı öğretmelerimiz sınıf dolusu çocuğa gösteriyor. Bunu hep takdir etmişimdir.

Sabırsız insan öğretmenlik yapamaz. İnsanı sevmeyen öğretmenlik yapamaz diye düşünüyorum. Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu hepimiz biliyoruz. Tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum, bu kutsal mesleğe sahip olduğunuz için sizin adınıza ben de gurur duyuyorum. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Unutulmayan esnaf Lokantaları!

İstanbul'un ara sokaklarında aslında öyle güzel ve farklı esnaf lokantaları var ki,biraz keşfetmek gerekiyor sanırım. Aslından 'esnaf 'demek o çevredeki dükkan sahipleri. Ve sahiplerinin de gidip öğlen yememeklerini yedikleri bir lokanta adını o esnaflardan almış zamanında. Halen var ama artık boyut değiştirdi sanırım.

İstanbul'un lezzet tutkunlarının uğrak mekanından olan bir esnaf lokantasını tasadüfen keşfettim, geleneksel lezzetlerimizden nefis tariflerin olduğu harika bir sofrayla karşılaştım. Şmdi de sizinle paylaşmak istedim.

Kadırgalı'nın hikayesi tam 12 yıl önce İstanbul'un ilk AVM'lerinde başlamış. Aslında esnaf lokantalarının böyle hızlı tüketimin ağırlıkta olduğu yemek katlarında bulunması sevindirici bence. Özellikle köfte ve et çeşitleriyle, markasıyla ünlenen restoran, gerek Zeytinburnu'ndan gerek çevre semtlerden zamanla müşterinin ilgisini çekmeyi başarmış. Çok uzun sürmeden müşterilerin istekleri doğrultusunda mönüye yeni yeni çeşitler de eşlik etmiş.

Müşterisinin ilgisini çeken yemeklerin çoğunun Türk mutfağından, damak tadımıza uygun lezzetlerin olduğu ortaya çıkmış. Ve ekip kolları sıvayıp kendi mutfak kültürümüze, damak tadımıza en uygun lezzetleri ortaya çıkarmayı başarmış. Mekan zamanla daha da büyümüş ve her kesimin rahat edebileceği konforlu bir yer haline gelmiş.

Geleneksel çorbalarımızdan zeytinyağlı yemeklerimize, mevsime uygun taze ve kurutulmuş meyvelerden komposto ile hoşaf çeşitlerine, kabak tatlısı, sütlaç ve ayva tatlısı gibi olmazsa olmaz tatlılarımızı her daim bulabileceğiniz restoranda, her gün 70-80 çeşit yemeği bir arada görebilme şansına sahipsiniz. Bizden söylemesi; İstanbul'un lezzet tutkunlarının uğrak mekanı ziyaret etmenizi, özellikle canınız kuru fasulye çektiğinde gözünüz kapalı gidebileceğiniz bir mekan olduğunu söylemekte fayda var.

Bugünlük benden bu kadar. Afiyet, bal, şeker olsun.
Yazıya Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Son Yazıları

Tüm Yazıları
5.5.2015
Varsa yoksa protein
Vücudumuzun yapı taşıdır proteinler… Protein deyince akla ilk gelen ettir. Uzmanlar, bir insanın günde 100 gram et yemesi gerektiğini söylüyor. Hamilelerde bu miktar artıyormuş. Vücudumuzun yapı taşını, dokuları yapan, tamir eden proteindir aslında. Bol bol almak gerekir. Peki, ama acaba et yemeyenl...
4.5.2015
Hem erkek hem kadın
Kadınların erkek gibi çalışmaları ya da erkeklerin kadın gibi evde oturup çamaşır, bulaşıkla ilgilenmeleri. Böyle düşününce sanki bir gariplik var gibi geliyor değil mi? Kadın olmak zor iştir, hem anne olacaksınız, hem evinizin kadını hem de işyerinde iyi bir iş kadını. Evet, her şeyin üstesinden...
3.5.2015
Elif’in Yemek Okulu’ndan…
Hayatınızı kolaylaştıracak önerileri çok sevdiğinizi biliyorum. Bakın sizlere buzdolabınıza asacağınız harika bilgiler veriyorum. * Teflon tavanızda oluşan lekeleri temizlemek için bir bardak suya iki çorba kaşığı karbonat ve yarım su bardağı sirke karıştırın. Bunu tavanızın içine dökün. 10 dakik...
2.5.2015
Üzülme!
“İstediğin olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur.” Hz. Mevlana’nın çok sevdiğim bir sözüdür bu. Hayat akıp giderken kimimiz mutlu olmak için türlü türlü şeyler deneriz. Sonuçlarının ne olacağını bazen tahmin ederiz ama bazen de sonuç bizi çok ü...
1.5.2015
Geri dönüşümün faydaları
Kullanılmayan kızartma yağlarını ne yapıyoruz? Nasıl döküyoruz, hangi yöntem en doğrusu biliyor musunuz? Lavaboya döktüğümüz atık yağlar yer altı sularımıza, akarsu, deniz ve göllerinize karışarak temiz su kaynaklarını yok etmektedir. Buradaki canlıların doğal yaşam şartlarını olumsuz etkilemekte...
30.4.2015
Cildini sevenlere zeytin dalı
Yaz geldi, gelecek, güneş cildimizi kurutmadan önce yediklerimize dikkat ederek sorun kalmaz. Pahalı kremlere paralarınızı gömmeden önce bir daha düşünün derim. En kolay ve en lezzetli çözümü ise 3 çorba kaşığı zeytinde gizli. Kökünden yaprağına, meyvesinden yağına her şeyi şifa! Barış simgesi ol...
28.4.2015
Evlenmeden önce okuyun derim
Erkeğin merhametlisi… Hayatımız boyunca beraber olabileceğimiz insanı aslında çok toy zamanımızda seçmek zoruna kalıyoruz. Ee malum o yaşlarda büyük sözü de pek dinlenmiyor. Ne yapacağız, artık şans, kısmet. Yok, aslında pek de şansa bırakılacak iş değil bu evlilik, daha sonra boşanmalar çok oluyor...
DÖVİZ KURLARI
Para Birimi Yön Fiyat Saat
USD 2,7095 17:41
EUR 3,0215 17:41
BIST 84019 17:55
ALTIN 103,751 17:43