SON DAKİKA
haberL haberR
Elif KORKMAZEL
24 Kasım 2012 Cumartesi
Aşure Günü
Birkaç gün önce verdiğim püf noktalarıyla birlikte aşure tarifimi, gazetemizin internet sayfalarından görebilirsiniz. Hatta marifetlerinizi sergilemek isterseniz fotoğrafını çekip bana gönderebilirsiniz. Fotoğraflarınızı bekliyorum!

Liderlerimiz, idollerimiz baş tacımız öğretmenlerimiz. Öğretmenlerimize anaokulundan başlayan hayranlığımız, yaşamımız boyunca devam eder. Bazen bizim içimizdeki yetenekleri ortaya çıkarıp hayatımıza yön vermelerini, bakış açımızı geliştirbelerini, doğruyu, yanlışı büyük bir özveriyle defalarca bize anlatmalarını şimdi daha iyi anlayabiliyorum. Düşünsenize tek çocuğa hayatı, doğruyu yanlışı anlatmaya çalışırken sarf ettiğimiz sabrı öğretmelerimiz sınıf dolusu çocuğa gösteriyor. Bunu hep takdir etmişimdir.

Sabırsız insan öğretmenlik yapamaz. İnsanı sevmeyen öğretmenlik yapamaz diye düşünüyorum. Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu hepimiz biliyoruz. Tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum, bu kutsal mesleğe sahip olduğunuz için sizin adınıza ben de gurur duyuyorum. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Unutulmayan esnaf Lokantaları!

İstanbul'un ara sokaklarında aslında öyle güzel ve farklı esnaf lokantaları var ki,biraz keşfetmek gerekiyor sanırım. Aslından 'esnaf 'demek o çevredeki dükkan sahipleri. Ve sahiplerinin de gidip öğlen yememeklerini yedikleri bir lokanta adını o esnaflardan almış zamanında. Halen var ama artık boyut değiştirdi sanırım.

İstanbul'un lezzet tutkunlarının uğrak mekanından olan bir esnaf lokantasını tasadüfen keşfettim, geleneksel lezzetlerimizden nefis tariflerin olduğu harika bir sofrayla karşılaştım. Şmdi de sizinle paylaşmak istedim.

Kadırgalı'nın hikayesi tam 12 yıl önce İstanbul'un ilk AVM'lerinde başlamış. Aslında esnaf lokantalarının böyle hızlı tüketimin ağırlıkta olduğu yemek katlarında bulunması sevindirici bence. Özellikle köfte ve et çeşitleriyle, markasıyla ünlenen restoran, gerek Zeytinburnu'ndan gerek çevre semtlerden zamanla müşterinin ilgisini çekmeyi başarmış. Çok uzun sürmeden müşterilerin istekleri doğrultusunda mönüye yeni yeni çeşitler de eşlik etmiş.

Müşterisinin ilgisini çeken yemeklerin çoğunun Türk mutfağından, damak tadımıza uygun lezzetlerin olduğu ortaya çıkmış. Ve ekip kolları sıvayıp kendi mutfak kültürümüze, damak tadımıza en uygun lezzetleri ortaya çıkarmayı başarmış. Mekan zamanla daha da büyümüş ve her kesimin rahat edebileceği konforlu bir yer haline gelmiş.

Geleneksel çorbalarımızdan zeytinyağlı yemeklerimize, mevsime uygun taze ve kurutulmuş meyvelerden komposto ile hoşaf çeşitlerine, kabak tatlısı, sütlaç ve ayva tatlısı gibi olmazsa olmaz tatlılarımızı her daim bulabileceğiniz restoranda, her gün 70-80 çeşit yemeği bir arada görebilme şansına sahipsiniz. Bizden söylemesi; İstanbul'un lezzet tutkunlarının uğrak mekanı ziyaret etmenizi, özellikle canınız kuru fasulye çektiğinde gözünüz kapalı gidebileceğiniz bir mekan olduğunu söylemekte fayda var.

Bugünlük benden bu kadar. Afiyet, bal, şeker olsun.
Yazıya Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Son Yazıları

Tüm Yazıları
21.5.2015
İşler tıkır keyifler gıcır!
İşe zor zor gidenlerdenseniz, işyerinde hep mutsuzum diyorsanız, çözümü varmış… Araştırmalara göre çok yoğun çalışan insanlar hem evlerini hem de işyerlerini rengarenk çiçeklerle donatmalılar. Renkli çiçeklerin ruh sağlığı açısından çok güçlü bir etkisi varmış. Hele de şimdi o güzelim papatyalar, r...
18.5.2015
Fırtınalarda ayakta kalabilmek
Koskocaman uzun bir ömür yaşarız ve bir de bakmışız ki boşuna geçmiş zaman. Birçok kalp kırmış, haksızlıklar etmiş, hak yemiş ya da haksız yere sevinmişiz. Bazen düşünüyorum da 90 yaşına gelmiş, hayatı yaşamış insanlarla sohbet etme şansını bulsam ve onlara dünyanın en zor üç şeyi nedir diye sorsam....
15.5.2015
Alışkanlıklarımız ve biz
Kendi işini kendi yapabilen insanlardan mısınız? Yoksa sizin yapmanız gereken işleri başkasına yaptırma alışkanlığınız var mı? Bakın uzmanlar ne diyor… Kendi işini kendi yapabilenler hayatlarında hep başarılı olmuşlardır. Çocuklarımıza öğreteceğimiz alışkanlıklardan birkaçı da “kendi işini kendi yap...
14.5.2015
Sıcak sohbetlerin en kadim dostu o
“En iyi çayla gidiyor düşünmek seni, sen çay gibi sıcak, çay sen gibi…” Demiş Şair Ahmet Balat dizelerinde.   Evet çay bence kahvehanelerden kafelere, büfelerden restoranlara kadar her yerde bir numaralı sohbet arkadaşıdır. Yüz yıllardan beri çay birçok kültürde yer almış. Buna rağmen dünyada...
13.5.2015
Mayıs papatyası
Çayını yapıp keyifle içtiğimiz papatyanın, ne de güzel tadı vardır. Bu çayın en lezzetli olanı hangi papatyadan olur dersiniz? Elbette mayıs ayında toplananı ve özellikle ‘Gölgede kurutulur olan papatyalar kıymetli’ diyor uzmanlar. Demlenirken de özen gösterilmeli papatyalar. Çok sıcak su hemen ü...
9.5.2015
Doğal mineral deposu
Yüksek miktarlarda mineral içeren maden suyunun sayısız faydasının bulunduğunu biliyor muydunuz? Sağlığa kattığı yararların yanı sıra hazmı da kolaylaştırıp cildi canlandırıcı etkisini de unutmamak gerekiyor. Vücuttaki gereksiz tuzu yok edermiş. Büyüme çağındaki çocuklar için de kalsiyum ve flor iht...
8.5.2015
Aşk gönüle dolunca Yaşamak ne güzel
Orhan Gencebay’ın harika bir şarkısıdır. Bahar gelince hep dillerde bu sözler vardır. En sevdiğim mevsim bahardır benim. İçim içime sığmaz, herkesin de mutlu olduğunu ve tüm sorunların sanki sihirli bir değnek ile çözüleceğini düşünürüm. Ağaçlar çiçek açmıştır. Kırlarda papatyalar, gelincikler üzer...
DÖVİZ KURLARI
Para Birimi Yön Fiyat Saat
USD 2,5944 18:17
EUR 2,8606 18:17
BIST 85804 17:55
ALTIN 100,65 13:13