haberL haberR
0 facebook twitter googleplus

Yazarlar

24 Kasım 2012 Cumartesi
Paylaş
Tweetle
Paylaş
Gönder
Yazdır
A
A
Gönder

Aşure Günü

Elif KORKMAZEL Elif KORKMAZEL ekorkmazel@bugun.com.tr
Birkaç gün önce verdiğim püf noktalarıyla birlikte aşure tarifimi, gazetemizin internet sayfalarından görebilirsiniz. Hatta marifetlerinizi sergilemek isterseniz fotoğrafını çekip bana gönderebilirsiniz. Fotoğraflarınızı bekliyorum!

Liderlerimiz, idollerimiz baş tacımız öğretmenlerimiz. Öğretmenlerimize anaokulundan başlayan hayranlığımız, yaşamımız boyunca devam eder. Bazen bizim içimizdeki yetenekleri ortaya çıkarıp hayatımıza yön vermelerini, bakış açımızı geliştirbelerini, doğruyu, yanlışı büyük bir özveriyle defalarca bize anlatmalarını şimdi daha iyi anlayabiliyorum. Düşünsenize tek çocuğa hayatı, doğruyu yanlışı anlatmaya çalışırken sarf ettiğimiz sabrı öğretmelerimiz sınıf dolusu çocuğa gösteriyor. Bunu hep takdir etmişimdir.

Sabırsız insan öğretmenlik yapamaz. İnsanı sevmeyen öğretmenlik yapamaz diye düşünüyorum. Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu hepimiz biliyoruz. Tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum, bu kutsal mesleğe sahip olduğunuz için sizin adınıza ben de gurur duyuyorum. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Unutulmayan esnaf Lokantaları!

İstanbul'un ara sokaklarında aslında öyle güzel ve farklı esnaf lokantaları var ki,biraz keşfetmek gerekiyor sanırım. Aslından 'esnaf 'demek o çevredeki dükkan sahipleri. Ve sahiplerinin de gidip öğlen yememeklerini yedikleri bir lokanta adını o esnaflardan almış zamanında. Halen var ama artık boyut değiştirdi sanırım.

İstanbul'un lezzet tutkunlarının uğrak mekanından olan bir esnaf lokantasını tasadüfen keşfettim, geleneksel lezzetlerimizden nefis tariflerin olduğu harika bir sofrayla karşılaştım. Şmdi de sizinle paylaşmak istedim.

Kadırgalı'nın hikayesi tam 12 yıl önce İstanbul'un ilk AVM'lerinde başlamış. Aslında esnaf lokantalarının böyle hızlı tüketimin ağırlıkta olduğu yemek katlarında bulunması sevindirici bence. Özellikle köfte ve et çeşitleriyle, markasıyla ünlenen restoran, gerek Zeytinburnu'ndan gerek çevre semtlerden zamanla müşterinin ilgisini çekmeyi başarmış. Çok uzun sürmeden müşterilerin istekleri doğrultusunda mönüye yeni yeni çeşitler de eşlik etmiş.

Müşterisinin ilgisini çeken yemeklerin çoğunun Türk mutfağından, damak tadımıza uygun lezzetlerin olduğu ortaya çıkmış. Ve ekip kolları sıvayıp kendi mutfak kültürümüze, damak tadımıza en uygun lezzetleri ortaya çıkarmayı başarmış. Mekan zamanla daha da büyümüş ve her kesimin rahat edebileceği konforlu bir yer haline gelmiş.

Geleneksel çorbalarımızdan zeytinyağlı yemeklerimize, mevsime uygun taze ve kurutulmuş meyvelerden komposto ile hoşaf çeşitlerine, kabak tatlısı, sütlaç ve ayva tatlısı gibi olmazsa olmaz tatlılarımızı her daim bulabileceğiniz restoranda, her gün 70-80 çeşit yemeği bir arada görebilme şansına sahipsiniz. Bizden söylemesi; İstanbul'un lezzet tutkunlarının uğrak mekanı ziyaret etmenizi, özellikle canınız kuru fasulye çektiğinde gözünüz kapalı gidebileceğiniz bir mekan olduğunu söylemekte fayda var.

Bugünlük benden bu kadar. Afiyet, bal, şeker olsun.
Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

VİDEO GALERİ

Akın İpek, İpek Üniversitesi'nde konuştu
  • Akın İpek, İpek Üniversitesi'nde konuştu
  • Yeni Zelanda Havayolları'nın reklam filmi
  • Yaban kazının inanılmaz düşüş anı
  • İstanbul Üniversitesi’nde öğrenci kavgası


YAZARLAR

  • Erhan BAŞYURTErhan BAŞYURT"U dönüşü" ve Peşmerge koridoru
  • Nazlı ILICAKNazlı ILICAKTürkiye’nin “U” dönüşü
  • Nuh GÖNÜLTAŞNuh GÖNÜLTAŞAKP’nin, örtme-gizleme-perdeleme yeteneğine şapka çıkarıyorum…
  • Yavuz BAYDARYavuz BAYDARDurmak yok, terlemeye devam!
  • Orhan Kemal CENGİZOrhan Kemal CENGİZFıtratında dayak yemek var
  • Gökhan BACIKGökhan BACIKDış politika, “boyunduruk” ve Erdoğan imajı
  • Aykut IŞIKLARAykut IŞIKLARAtaması yapılmayan 300 bin öğretmenin sesi
  • Perihan ÇAKIROĞLUPerihan ÇAKIROĞLUİlaçta öğrenilmiş çaresizliği yenelim
  • Yaşar ERDİNÇYaşar ERDİNÇOrta gelir tuzağı nedir? Nasıl kurtuluruz?
  • Bilal ÖZCANBilal ÖZCANDiziler yemeğin sadece sosudur!
  • Sadettin ORHANSadettin ORHANESK Suriyeliler için toplanmalı
  • Engin VERELEngin VERELÜlkedeki en iyi futbolu oynuyor
  • Ali DEMİRELAli DEMİRELEfendimizin kılıcında kan yoktu
  • Lemi ÇELİKLemi ÇELİKGalibiyet harika taraftar nerede?
Erhan BAŞYURT"U dönüşü" ve Peşmerge koridoru

FOTO GALERİ

  • Toyota Corolla 450 km yolu 6 lira yakıtla gidiyor
  • En son seçim anketi
  • Kıyamet günü nefret edilen 8 grup
  • Cezaevi isyanında ilginç kareler
  • İşte Türkiye'de boşanmaların sebebi
  • Ölümle ilgili çok ilginç ve çok gizemli bilgiler
  • Diyarbakır'a giden polisler isyan etti
  • Avının hamile olduğunun öğrenince bakın ne yaptı?
  • Ad kavmi neden ve nasıl helak edildi?
Toyota Corolla 450 km yolu 6 lira y
Kapat