SON DAKİKA
haberL haberR
Elif KORKMAZEL
24 Kasım 2012 Cumartesi
Aşure Günü
Birkaç gün önce verdiğim püf noktalarıyla birlikte aşure tarifimi, gazetemizin internet sayfalarından görebilirsiniz. Hatta marifetlerinizi sergilemek isterseniz fotoğrafını çekip bana gönderebilirsiniz. Fotoğraflarınızı bekliyorum!

Liderlerimiz, idollerimiz baş tacımız öğretmenlerimiz. Öğretmenlerimize anaokulundan başlayan hayranlığımız, yaşamımız boyunca devam eder. Bazen bizim içimizdeki yetenekleri ortaya çıkarıp hayatımıza yön vermelerini, bakış açımızı geliştirbelerini, doğruyu, yanlışı büyük bir özveriyle defalarca bize anlatmalarını şimdi daha iyi anlayabiliyorum. Düşünsenize tek çocuğa hayatı, doğruyu yanlışı anlatmaya çalışırken sarf ettiğimiz sabrı öğretmelerimiz sınıf dolusu çocuğa gösteriyor. Bunu hep takdir etmişimdir.

Sabırsız insan öğretmenlik yapamaz. İnsanı sevmeyen öğretmenlik yapamaz diye düşünüyorum. Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu hepimiz biliyoruz. Tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum, bu kutsal mesleğe sahip olduğunuz için sizin adınıza ben de gurur duyuyorum. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Unutulmayan esnaf Lokantaları!

İstanbul'un ara sokaklarında aslında öyle güzel ve farklı esnaf lokantaları var ki,biraz keşfetmek gerekiyor sanırım. Aslından 'esnaf 'demek o çevredeki dükkan sahipleri. Ve sahiplerinin de gidip öğlen yememeklerini yedikleri bir lokanta adını o esnaflardan almış zamanında. Halen var ama artık boyut değiştirdi sanırım.

İstanbul'un lezzet tutkunlarının uğrak mekanından olan bir esnaf lokantasını tasadüfen keşfettim, geleneksel lezzetlerimizden nefis tariflerin olduğu harika bir sofrayla karşılaştım. Şmdi de sizinle paylaşmak istedim.

Kadırgalı'nın hikayesi tam 12 yıl önce İstanbul'un ilk AVM'lerinde başlamış. Aslında esnaf lokantalarının böyle hızlı tüketimin ağırlıkta olduğu yemek katlarında bulunması sevindirici bence. Özellikle köfte ve et çeşitleriyle, markasıyla ünlenen restoran, gerek Zeytinburnu'ndan gerek çevre semtlerden zamanla müşterinin ilgisini çekmeyi başarmış. Çok uzun sürmeden müşterilerin istekleri doğrultusunda mönüye yeni yeni çeşitler de eşlik etmiş.

Müşterisinin ilgisini çeken yemeklerin çoğunun Türk mutfağından, damak tadımıza uygun lezzetlerin olduğu ortaya çıkmış. Ve ekip kolları sıvayıp kendi mutfak kültürümüze, damak tadımıza en uygun lezzetleri ortaya çıkarmayı başarmış. Mekan zamanla daha da büyümüş ve her kesimin rahat edebileceği konforlu bir yer haline gelmiş.

Geleneksel çorbalarımızdan zeytinyağlı yemeklerimize, mevsime uygun taze ve kurutulmuş meyvelerden komposto ile hoşaf çeşitlerine, kabak tatlısı, sütlaç ve ayva tatlısı gibi olmazsa olmaz tatlılarımızı her daim bulabileceğiniz restoranda, her gün 70-80 çeşit yemeği bir arada görebilme şansına sahipsiniz. Bizden söylemesi; İstanbul'un lezzet tutkunlarının uğrak mekanı ziyaret etmenizi, özellikle canınız kuru fasulye çektiğinde gözünüz kapalı gidebileceğiniz bir mekan olduğunu söylemekte fayda var.

Bugünlük benden bu kadar. Afiyet, bal, şeker olsun.
Yazıya Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Son Yazıları

Tüm Yazıları
31.1.2015
Göbek yağları yiyerek erir mi?
Sanırım cevaba hayır diyenler var ama bazı yiyecekleri yediğinizde bir de açık havada spor yaparak göbek yağlarından kurtuluyorsunuz diyor uzmanlar. Bu yiyeceklerin başında akşam yenen yoğurt geliyor, bir de bol bol C vitamini. Yani portakal mandalina ve greyfurt yemek göbek yağlarından kurtulmak de...
30.1.2015
Tavşanın yediği, hastalıklara şifa…
Yemeklerimize, salatalarımıza sık sık kullandığımız havucun şimdi suyunu da sıkar olduk. Her derde deva olan havuç pazarlarda hem ucuz hem de bol bol bulabileceğimiz bir sebze ama pek de önemsemeden aldığımız bu sebzeyi uzmanlar baş tacı edin diyorlar. Tavşanın elinde sürekli yediği havucu hatırlaya...
29.1.2015
Rus kadınların güzellik sırrı!
Yaşamak için gerekli organların çalışması için destek veren bir sebze. Önce faydalarından biraz bahsedeyim de merak edin bu sebze hangisi diye. Bağışıklık sistemini en iyi koruyan, mikropları yok edecek kadar savaşan, özellikle de bulaşıcı hastalıklara karşı çok etkili bir sebze. Antioksidan etki...
28.1.2015
Çözüm üreten yiyecekler de var!
Hep yediklerimiz bizi yansıtır derler ya, aslında birçok yiyecek vücudumuzda sorunları çözüp bizi daha iyiye götürüyormuş. Ben de bu besinlere çözüm üreten besinler adını verdim. Siz de bu yazıyı okuyunca şaşırabilirsiniz. Son yapılan araştırmalar sonucu vücudu ve beyni geliştiren hangi besinlermiş ...
26.1.2015
Elif’in Yemek Okulu’ndan faydalı bilgiler
En çok sorulan sorulardan bazıları… - Donmuş gıdaları çözdürürken nelere dikkat etmek gerekir? Aslında hemen sıcak bir ortamda bekletmek doğru değildir. Üzerinde bakteri üremesine sebep olacaktır. Doğrusu yine buzdolabında çözdürmek ya da hemen pişirmektir. - Balık alırken Gözleri parlak...
24.1.2015
Uzun yaşamanın ipuçlarını ister misiniz?
Kim istemez! Elbette sağlıkla ve huzurla Allah herkese uzun ömürler versin tabii… Uzmanlar uzun ömürlü olabilmek için ipuçları vermiş. Bunu benim yazmamı isteyen Ahmet Çalışkan Bey’e teşekkür ediyorum. Dikkatli okuyup sonra kesip buzdolabına asın derim ben. Uzun bir ömür için Kırmızı olan mey...
17.1.2015
Stres daha hızlı yemek yediriyor…
Yaşam koçları, “Son yıllarda insanlar hızlı yaşamaya öyle alışmışlar ki, yaptıkları hataların farkına bile varmıyorlar” diyor. Yağlı yemek sorun bile olmaz! Aslında uzmanlar tüm suçu streste buluyor. “İnsan sofraya oturduğu zaman tedirgin edici bütün düşüncelerden arınmış olmalıdır” diyorlar. ...
TV YAYIN AKIŞI
DÖVİZ KURLARI
Para Birimi Yön Fiyat Saat
USD 2,4388 19:22
EUR 2,7562 19:22
BIST 88946 17:55
ALTIN 99,884 13:34