SON DAKİKA
haberL haberR
Elif KORKMAZEL
24 Kasım 2012 Cumartesi
Aşure Günü
Birkaç gün önce verdiğim püf noktalarıyla birlikte aşure tarifimi, gazetemizin internet sayfalarından görebilirsiniz. Hatta marifetlerinizi sergilemek isterseniz fotoğrafını çekip bana gönderebilirsiniz. Fotoğraflarınızı bekliyorum!

Liderlerimiz, idollerimiz baş tacımız öğretmenlerimiz. Öğretmenlerimize anaokulundan başlayan hayranlığımız, yaşamımız boyunca devam eder. Bazen bizim içimizdeki yetenekleri ortaya çıkarıp hayatımıza yön vermelerini, bakış açımızı geliştirbelerini, doğruyu, yanlışı büyük bir özveriyle defalarca bize anlatmalarını şimdi daha iyi anlayabiliyorum. Düşünsenize tek çocuğa hayatı, doğruyu yanlışı anlatmaya çalışırken sarf ettiğimiz sabrı öğretmelerimiz sınıf dolusu çocuğa gösteriyor. Bunu hep takdir etmişimdir.

Sabırsız insan öğretmenlik yapamaz. İnsanı sevmeyen öğretmenlik yapamaz diye düşünüyorum. Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu hepimiz biliyoruz. Tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum, bu kutsal mesleğe sahip olduğunuz için sizin adınıza ben de gurur duyuyorum. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Unutulmayan esnaf Lokantaları!

İstanbul'un ara sokaklarında aslında öyle güzel ve farklı esnaf lokantaları var ki,biraz keşfetmek gerekiyor sanırım. Aslından 'esnaf 'demek o çevredeki dükkan sahipleri. Ve sahiplerinin de gidip öğlen yememeklerini yedikleri bir lokanta adını o esnaflardan almış zamanında. Halen var ama artık boyut değiştirdi sanırım.

İstanbul'un lezzet tutkunlarının uğrak mekanından olan bir esnaf lokantasını tasadüfen keşfettim, geleneksel lezzetlerimizden nefis tariflerin olduğu harika bir sofrayla karşılaştım. Şmdi de sizinle paylaşmak istedim.

Kadırgalı'nın hikayesi tam 12 yıl önce İstanbul'un ilk AVM'lerinde başlamış. Aslında esnaf lokantalarının böyle hızlı tüketimin ağırlıkta olduğu yemek katlarında bulunması sevindirici bence. Özellikle köfte ve et çeşitleriyle, markasıyla ünlenen restoran, gerek Zeytinburnu'ndan gerek çevre semtlerden zamanla müşterinin ilgisini çekmeyi başarmış. Çok uzun sürmeden müşterilerin istekleri doğrultusunda mönüye yeni yeni çeşitler de eşlik etmiş.

Müşterisinin ilgisini çeken yemeklerin çoğunun Türk mutfağından, damak tadımıza uygun lezzetlerin olduğu ortaya çıkmış. Ve ekip kolları sıvayıp kendi mutfak kültürümüze, damak tadımıza en uygun lezzetleri ortaya çıkarmayı başarmış. Mekan zamanla daha da büyümüş ve her kesimin rahat edebileceği konforlu bir yer haline gelmiş.

Geleneksel çorbalarımızdan zeytinyağlı yemeklerimize, mevsime uygun taze ve kurutulmuş meyvelerden komposto ile hoşaf çeşitlerine, kabak tatlısı, sütlaç ve ayva tatlısı gibi olmazsa olmaz tatlılarımızı her daim bulabileceğiniz restoranda, her gün 70-80 çeşit yemeği bir arada görebilme şansına sahipsiniz. Bizden söylemesi; İstanbul'un lezzet tutkunlarının uğrak mekanı ziyaret etmenizi, özellikle canınız kuru fasulye çektiğinde gözünüz kapalı gidebileceğiniz bir mekan olduğunu söylemekte fayda var.

Bugünlük benden bu kadar. Afiyet, bal, şeker olsun.
Yazıya Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Son Yazıları

Tüm Yazıları
1.4.2015
Yaza az kaldı
Simit halkası gibi bel çevremize gelen o yağları nasıl eriteceğiz. Kollara biriken yağlar ve daha neler neler… Yaklaşık bir aydır kendime “Aldığın kiloları ver Elif, yeter bu kadar yeme, bak ne hale geldin. Aynalara küstün, ne zaman kurtulacaksın bu fazlalıklardan” diyerek az yemeye çalışacağı...
31.3.2015
Harika karışım
Sabah kahvaltısında birçok baharatın nar ekşisiyle buluşması ve bir miktar da zeytinyağı ilavesiyle tam bir sağlık karışımı oluyor. Bu baharatlar hangisi diye sorarsanız, kırmızıbiber, zerdeçal geliyor. İlk başta sabah sabah olur mu canım baharatlar demeyin. Bütün doktorlar ve uzmanlar güne başlarke...
26.3.2015
Yemek yaparken de tasarruf edebiliriz
Her zaman tasarruf yapmak bize çok şey kazandırır. Birçok konu sayabilirim ama en başta hanımların evde mutfaklarında bu konuya özen göstermeleri gerekir. Geçenlerde verdiğim bir seminerde hanımların çok hoşuna giden birkaç önerim vardı, sizlerle de paylaşmak istedim. Saplarından yaprağına… A...
23.3.2015
Başlama noktası vardır her şeyin
Hayatının sonuna yaklaşanların duyduğu ciddi pişmanlıklardan biri de ‘duygularını yeteri kadar dile getirememek’ olmuş. Araştırma ülkemizde yapılsaydı, ben bu maddenin liste dışı kalacağını düşünüyorum. Manevi yanları güçlü, inanç dünyası zengin, hayata ilişkin beklentileri iyi tanımlanmış toplumlar...
19.3.2015
Kiloların yemekle ilgisi olmayabilir
Bütün gününü televizyon başında geçiren, sürekli miskin miskin yatan insanlar daha çabuk yaşlanıyorlarmış. Üstelikle az yese bile mutlaka kilo alırmış. Hareketsiz kalınırsa sabahları da sanki hiç uyumamış gibi kalkınırmış. Uzmanlar, yorgun ve bezgin insanlar hareketsiz insanlardır diyor. Bir de ...
17.3.2015
Kalp ve damar sağlığınız için turuncu
Aslında renk tüm doğada var. Yemeklerimizden, evimizin dekorasyonuna kadar renkler her yerde… Kıyafetlerimizin içimizdeki verdiği coşkuya kadar her yerde renk var. Her rengin de bir anlamı var. Turuncunun bize verdiği enerji tıpkı güneşin içimizi ısıtması gibi, kıpır kıpır etmesi gibi bambaşka bir e...
12.3.2015
Çit çit çekirdek
Bu aralar çekirdeğe takmış durumdayım. Canım her akşam çekirdek çitlemek istiyor. Normalde senede bir paket falan yiyen ben! Şaka gibi bir şey herkes çok şaşırıyor ama nedenini bilmiyorum, sanırım vücudumda bir eksiklik var onu yerine koymaya çalışıyor. Her derde deva ‘Kabak çekirdeği’ Bizim ç...
DÖVİZ KURLARI
Para Birimi Yön Fiyat Saat
USD 2,5968 18:24
EUR 2,7984 18:24
BIST 81209 17:55
ALTIN 100,019 17:53