SON DAKİKA
haberL haberR
Elif KORKMAZEL
24 Kasım 2012 Cumartesi
Aşure Günü
Birkaç gün önce verdiğim püf noktalarıyla birlikte aşure tarifimi, gazetemizin internet sayfalarından görebilirsiniz. Hatta marifetlerinizi sergilemek isterseniz fotoğrafını çekip bana gönderebilirsiniz. Fotoğraflarınızı bekliyorum!

Liderlerimiz, idollerimiz baş tacımız öğretmenlerimiz. Öğretmenlerimize anaokulundan başlayan hayranlığımız, yaşamımız boyunca devam eder. Bazen bizim içimizdeki yetenekleri ortaya çıkarıp hayatımıza yön vermelerini, bakış açımızı geliştirbelerini, doğruyu, yanlışı büyük bir özveriyle defalarca bize anlatmalarını şimdi daha iyi anlayabiliyorum. Düşünsenize tek çocuğa hayatı, doğruyu yanlışı anlatmaya çalışırken sarf ettiğimiz sabrı öğretmelerimiz sınıf dolusu çocuğa gösteriyor. Bunu hep takdir etmişimdir.

Sabırsız insan öğretmenlik yapamaz. İnsanı sevmeyen öğretmenlik yapamaz diye düşünüyorum. Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu hepimiz biliyoruz. Tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum, bu kutsal mesleğe sahip olduğunuz için sizin adınıza ben de gurur duyuyorum. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Unutulmayan esnaf Lokantaları!

İstanbul'un ara sokaklarında aslında öyle güzel ve farklı esnaf lokantaları var ki,biraz keşfetmek gerekiyor sanırım. Aslından 'esnaf 'demek o çevredeki dükkan sahipleri. Ve sahiplerinin de gidip öğlen yememeklerini yedikleri bir lokanta adını o esnaflardan almış zamanında. Halen var ama artık boyut değiştirdi sanırım.

İstanbul'un lezzet tutkunlarının uğrak mekanından olan bir esnaf lokantasını tasadüfen keşfettim, geleneksel lezzetlerimizden nefis tariflerin olduğu harika bir sofrayla karşılaştım. Şmdi de sizinle paylaşmak istedim.

Kadırgalı'nın hikayesi tam 12 yıl önce İstanbul'un ilk AVM'lerinde başlamış. Aslında esnaf lokantalarının böyle hızlı tüketimin ağırlıkta olduğu yemek katlarında bulunması sevindirici bence. Özellikle köfte ve et çeşitleriyle, markasıyla ünlenen restoran, gerek Zeytinburnu'ndan gerek çevre semtlerden zamanla müşterinin ilgisini çekmeyi başarmış. Çok uzun sürmeden müşterilerin istekleri doğrultusunda mönüye yeni yeni çeşitler de eşlik etmiş.

Müşterisinin ilgisini çeken yemeklerin çoğunun Türk mutfağından, damak tadımıza uygun lezzetlerin olduğu ortaya çıkmış. Ve ekip kolları sıvayıp kendi mutfak kültürümüze, damak tadımıza en uygun lezzetleri ortaya çıkarmayı başarmış. Mekan zamanla daha da büyümüş ve her kesimin rahat edebileceği konforlu bir yer haline gelmiş.

Geleneksel çorbalarımızdan zeytinyağlı yemeklerimize, mevsime uygun taze ve kurutulmuş meyvelerden komposto ile hoşaf çeşitlerine, kabak tatlısı, sütlaç ve ayva tatlısı gibi olmazsa olmaz tatlılarımızı her daim bulabileceğiniz restoranda, her gün 70-80 çeşit yemeği bir arada görebilme şansına sahipsiniz. Bizden söylemesi; İstanbul'un lezzet tutkunlarının uğrak mekanı ziyaret etmenizi, özellikle canınız kuru fasulye çektiğinde gözünüz kapalı gidebileceğiniz bir mekan olduğunu söylemekte fayda var.

Bugünlük benden bu kadar. Afiyet, bal, şeker olsun.
Yazıya Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Son Yazıları

Tüm Yazıları
29.6.2015
Yaşlanmadan yaş almak
Geçenlerde bir seminere katıldım. Konusu çok ilgimi çekmişti. Eminim sizler de bu konuya hep kulak kabartmışsınızdır. Kim istemez ki? Yaşlanmadan yaş almayı. Yaşlanmanın etkilerini azaltmak, daha uzun yaşamak ve bu konunun sırlarını keşfetmek için dünyada neler yapılıyor. Duyduklarıma inanamadım....
23.6.2015
Karabiberim tarçınım
Antik çağlardan beri değer verilen bir baharattır tarçın. Bu aralar bu konuyu çok okuyorum. Eskiden yemeklere karabiber, tuz yerine tarçın koyarlarmış. Birçok mutfakta kullanılan tarçın, modern bilim adamlarının da kullanım alanlarına girmiş. Son zamanlarda araştırmacılar, tarçının insülinin etkiler...
18.6.2015
Tecrübe yaş günü sayısına bağlı değildir
Bilmelisin ki, duvarda asılı diplomalar insanı insan yapmaya yetmez. Bilmelisin ki, aşk kelimesini ne kadar çok kullanırsan, anlam yükü o kadar azalır. Bilmelisin ki, karşındakini kırmamak ve inançlarını savunmak arasında çizginin nereden geçtiğini bulmak zordur. Bilmelisin ki, gerçek arkad...
17.6.2015
Makarnanın faydasını yok sananlar
Uzmanlar makarna için vitamin ve mineral bakımından en zengin besin diyor. İçinde A, B1, B2 vitaminleri, demir, kalsiyum, fosfor, potasyum ve protein yönünden oldukça zengin bir besin olduğunu söyleyen uzmanlar, ‘makarnada yağ oranı düşüktür ve kolesterol riski de yoktur ‘diye vurguluyorlar.  ...
12.6.2015
Elif’in Yemek Okulu’ndan
Bayat ekmekle ‘Neler yaptık neler!’   Zaman zaman verdiğim kurslarda bir araya geliyoruz ve çok güzel tarifler, fikirler paylaşıyoruz. İşte öyle bir kurs geçenlerde verdim ve konumuz ekmekti. Ekmekleri ufalayınca, robottan geçirince galeta unu oluyor biliyorsunuz. Aslında ben ufalamadan ön...
10.6.2015
Harika bir cilt için
Bir iki çorba kaşığı gül suyu ve süt yeterli. Eski çağlardan beri süt banyoları, gül suyuyla yapılan tonikleri hep duymuşsunuzdur. Kadınlar güzellik deyince her türlü uygulamaya çok rahat para harcıyor. Geçenlerde kadınların milyonlarca para verip aldıkları o harika kremlerin pek de işe yaramadığını...
8.6.2015
O bir gençlik iksiri
Antik çağlarda ve Roma’da sevinci simgeliyormuş. Gladyatörler için de gençlik ve diriliğin sembolüymüş. İçinde bulunan vitamin ve mineraller yüzünden sağlığımız için son derece yararlı. Ayrıca içinde bol bol A ve C vitamini içerdiğinden ne kadar yersek o kadar faydalıymış bu yeşillik. Şimdi merak et...
DÖVİZ KURLARI
Para Birimi Yön Fiyat Saat
USD 2,6885 15:31
EUR 2,9845 15:27
BIST 81105 15:17
ALTIN 100,312 15:31