SON DAKİKA
haberL haberR
Elif KORKMAZEL
24 Kasım 2012 Cumartesi
Aşure Günü
Birkaç gün önce verdiğim püf noktalarıyla birlikte aşure tarifimi, gazetemizin internet sayfalarından görebilirsiniz. Hatta marifetlerinizi sergilemek isterseniz fotoğrafını çekip bana gönderebilirsiniz. Fotoğraflarınızı bekliyorum!

Liderlerimiz, idollerimiz baş tacımız öğretmenlerimiz. Öğretmenlerimize anaokulundan başlayan hayranlığımız, yaşamımız boyunca devam eder. Bazen bizim içimizdeki yetenekleri ortaya çıkarıp hayatımıza yön vermelerini, bakış açımızı geliştirbelerini, doğruyu, yanlışı büyük bir özveriyle defalarca bize anlatmalarını şimdi daha iyi anlayabiliyorum. Düşünsenize tek çocuğa hayatı, doğruyu yanlışı anlatmaya çalışırken sarf ettiğimiz sabrı öğretmelerimiz sınıf dolusu çocuğa gösteriyor. Bunu hep takdir etmişimdir.

Sabırsız insan öğretmenlik yapamaz. İnsanı sevmeyen öğretmenlik yapamaz diye düşünüyorum. Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu hepimiz biliyoruz. Tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum, bu kutsal mesleğe sahip olduğunuz için sizin adınıza ben de gurur duyuyorum. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Unutulmayan esnaf Lokantaları!

İstanbul'un ara sokaklarında aslında öyle güzel ve farklı esnaf lokantaları var ki,biraz keşfetmek gerekiyor sanırım. Aslından 'esnaf 'demek o çevredeki dükkan sahipleri. Ve sahiplerinin de gidip öğlen yememeklerini yedikleri bir lokanta adını o esnaflardan almış zamanında. Halen var ama artık boyut değiştirdi sanırım.

İstanbul'un lezzet tutkunlarının uğrak mekanından olan bir esnaf lokantasını tasadüfen keşfettim, geleneksel lezzetlerimizden nefis tariflerin olduğu harika bir sofrayla karşılaştım. Şmdi de sizinle paylaşmak istedim.

Kadırgalı'nın hikayesi tam 12 yıl önce İstanbul'un ilk AVM'lerinde başlamış. Aslında esnaf lokantalarının böyle hızlı tüketimin ağırlıkta olduğu yemek katlarında bulunması sevindirici bence. Özellikle köfte ve et çeşitleriyle, markasıyla ünlenen restoran, gerek Zeytinburnu'ndan gerek çevre semtlerden zamanla müşterinin ilgisini çekmeyi başarmış. Çok uzun sürmeden müşterilerin istekleri doğrultusunda mönüye yeni yeni çeşitler de eşlik etmiş.

Müşterisinin ilgisini çeken yemeklerin çoğunun Türk mutfağından, damak tadımıza uygun lezzetlerin olduğu ortaya çıkmış. Ve ekip kolları sıvayıp kendi mutfak kültürümüze, damak tadımıza en uygun lezzetleri ortaya çıkarmayı başarmış. Mekan zamanla daha da büyümüş ve her kesimin rahat edebileceği konforlu bir yer haline gelmiş.

Geleneksel çorbalarımızdan zeytinyağlı yemeklerimize, mevsime uygun taze ve kurutulmuş meyvelerden komposto ile hoşaf çeşitlerine, kabak tatlısı, sütlaç ve ayva tatlısı gibi olmazsa olmaz tatlılarımızı her daim bulabileceğiniz restoranda, her gün 70-80 çeşit yemeği bir arada görebilme şansına sahipsiniz. Bizden söylemesi; İstanbul'un lezzet tutkunlarının uğrak mekanı ziyaret etmenizi, özellikle canınız kuru fasulye çektiğinde gözünüz kapalı gidebileceğiniz bir mekan olduğunu söylemekte fayda var.

Bugünlük benden bu kadar. Afiyet, bal, şeker olsun.
Yazıya Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Son Yazıları

Tüm Yazıları
2.3.2015
En değerli sebzelerden biridir o…
Betakaroten içeren müthiş bir sebze. Karaciğer vücudumuz için çok önemli bir organ, yediğimiz havucu A vitaminine çeviriyor. Yani betakaroten oluşuyor. Bu bizim cildimizin nemlenip beslenmesini sağlıyor. Her türlü cilt sorununu çözümlüyor, antioksidan etkisi olduğu için de bizi hem yaz aylarında, he...
28.2.2015
Yemen’den İstanbul’a
16. yüzyıldan günümüze Yemen’de başlayan bu kahve macerası iyi ki İstanbul’a gelmiş. Kahvenin tarihiyle ilgili birçok bilgi var ama ben, bana verdiği keyiften bahsetmek istedim bugün. Bilenler bilir Türk kahvesine olan düşkünlüğümü. İlle de köpük köpük olacak. Köpüklü olmazsa tadını alamıyorum de...
11.2.2015
Sofradan yarı aç kalkın
Asla tıka basa doyurmayın karnınızı. Günde 8-9 bardak su ya da maden suyu için. Makarna yemeyi çok seviyorsanız, alırken kepekli makarna almaya çalışın. Hep aynı çeşit sebze yiyorsanız çeşidini artırın, yemediklerinizden yemeye çalışın. Kahvaltıda ekmek ve reçel seviyorsanız, kepekli ekmeğ...
9.2.2015
Diyetisyenler duymasın!
Soframızın vazgeçilmezidir ekmek. Emeksiz yemeğin tadı tuzu olmaz. Diyetisyenler duymasın… Ama onlar da günde 4 dilim kadar ekmek veriyorlar. Anadolu’da yapılan binbir çeşit ekmek artık büyük şehirlerde fırınların raflarını süslüyor. Kepekli, buğdaylı, lavaşlı pidesiyle sofralarımızı bereketlendiriy...
7.2.2015
Kadının gücü!
Kim bilebilir belki de dağları delen bir güç vardır içimizde. Belki de karşımızdakinin düşündüklerini bile okuyabiliriz. Ya da tüm hastalıklardan kurtulabiliriz bir düşünceyle. Aslında bunlar içinizdeki çocukça düşünceler mi dersiniz? Bir yazıda okumuştum. “Bir kadın çocuktur aslında. Çocuk gibi ...
5.2.2015
Çay molasının faydaları!
Bizim kültürümüzde ve daha birçok kültürde çay vardır. Özellikle de Kafkaslar’da farklı bir usulde çay içme şekli vardır ve işin çok ilginç kısmı bizdeki uzmanların söylediğinin aksine orada çay çok sağlıklı bir içecek. Kafkas milletinin en fazla tükettiği içecek çaydır ve yemeklerden önce içiliyor....
4.2.2015
Günah keçisi kahve
Kimi insanlar sabah kalkar kalkmaz hemen bir fincan kahve içer. Kimileri granül kahve kimileri de Türk kahvesi içer ama bir doktora gitseniz ilk olarak ‘Sigara ve kahve tüketiyor musunuz’ olur. Sigara evet kesinlikle içilmemeli bence de ama kahve… Bazı uzmanların aksine kahvenin mide yanmasına se...
DÖVİZ KURLARI
Para Birimi Yön Fiyat Saat
USD 2,5965 17:42
EUR 2,8675 17:42
BIST 80780 17:55
ALTIN 100,702 17:44